• FAQ & Downloads

    Antwoord op veel gestelde vragen, onderdelenlijsten, nabestellingen en uitleg.

Brochure VK Fietsvervoer & Opslag

Gebruikershandleidingen

FAQ & Downloads

Alleen de fietsaanhangwagens en VK fietsdragers vindt u direct bij VK de overige verkopen van onze producten verloopt via de rijwielzaken.

Graag even van tevoren aangeven dat u komt. Dan houden wij rekening met uw komst.

Het beste kunt u een e-mail sturen en hierin het probleem omschrijven eventueel aangevuld met een aantal duidelijke foto’s. Voor garantie op VK fietsbeschermhoezen zal altijd de beschadigde hoes moeten worden opgestuurd.

Ja, alle fietsen (ook een kinderfiets en step) passen op de VK Fietsdrager.

Nee, u heeft geen gereedschap nodig.

De wielgoten van de VK Drager voor 2 fietsen zijn 132 cm lang, de breedte van de drager is 50 cm.
De afstand tussen de middelpunten van de banden van de naast elkaar staande fietsen is 357 mm
Het gewicht is 18 kg.

De wielgoten van de VK Drager voor 4, 5 en 6 fietsen zijn 132 cm lang. De breedte van de dragers is 110 cm. De afstand tussen de middelpunten van de banden van de naast elkaar staande fietsen is bij een VK drager voor 4 fietsen 319 mm, bij een VK drager voor 5 fietsen 239,3 mm. De afstand tussen de middelpunten van de banden van de naast elkaar staande fietsen is bij een VK drager voor 6 fietsen is 191,4 mm.
Het gewicht van de VK drager voor 4 fietsen is  34 kg, voor de VK drager voor 5 fietsen 40 kg en voor de VK drager voor 6 fietsen 47 kg

Ja, dat kan.

VK adviseert een goede geplastificeerde staalkabel te kopen waar u 2 ogen aan maakt. U trekt deze kabel door alle fietsframes heen en sluit de kabel bij de ogen met een goed cilinderslot af.

Een kabelslot met een VK dubbelslot is  verkrijgbaar bij VK.

Ja, door de zelfborgende moeren los te draaien. Als u de VK Fietsdrager regelmatig er op en er afhaalt, adviseren wij vleugelmoeren te gebruiken.

Dan adviseren wij de drager voor 5, of voor 4 fietsen.

Dan adviseert VK de drager voor 5 fietsen.

De ene fiets staat los van de ander. En elke fiets wordt aan de banden vastgezet; onder, boven, voor en achter (dit is fietsgeometrieonafhankelijk)

Ja, als er twee ronde wielen onder zitten passen ze.

The VK Bicycle Trailers have an European type approval. Certificate of conformity (CoC)

The COC document is a producer’s declaration that the vehicle complies with the given approved type. This document contains information about the vehicle and its producer’s identification, type approval number, technical specifications and other data. The content of a COC is defined by EU regulation (Amendment IX, Regulation 92/53).

The purpose of this document is to ensure the free movement of goods within the European Union, specifically for those goods that are subject to homologation and registration.

EU countries cannot refuse to register vehicles if they are accompanied by a valid CoC that proves their compliance with EU law. Vehicles with an EU type approval can be marketed anywhere in the European Community. Therefore, a vehicle only needs to receive the type approval certification in one EU country in order to be accepted in all of the other member countries.

The COC document must be present when the trailer is in use.

Met speciaal ontwikkelde haken passen alle standaard spatbord fietsen op de VK fietsdrager. Kijk voor montage instructies en een demonstratie bij productvideo’s.

De fietsdrager voor 2 fietsen is mede ontworpen voor in een bus, of kleine aanhangwagen. Beide fietsen worden gemakkelijk via de achterkant geladen. De fietsdrager wordt op de laadvloer gemonteerd.

Voor informatie over fietsdragers, neemt u contact op met VK International via email, telefoon, of het contactformulier op de website.
Voor overige producten kunt u de actuele voorraad opvragen bij de lokale rijwielzaken.

Lees altijd de gebruikershandleiding voor gebruik. Hierin vindt u instructies, maar ook de waarschuwingen omtrent gebruik.

Met 3 ALL IN ONE’s op elkaar kunt u 15 fietsen op 3 m² plaatsen. Iedere ALL IN ONE drager heeft plek voor 5 fietsen. Stapel voor uw eigen veiligheid nooit meer dan 3 ALL IN ONE’s op elkaar.

VK heeft in 35 jaar tijd al haar hoezen afgestemd op de klantvraag. Hierdoor hebben wij kwaliteit-oplossingen voor bijna alle fietsen; 1 fiets, 2 fietsen, e-bikes, bakfietsen en tandems.

Hoe werkt het